23948sdkhjf

Högskolan inför premiumutbildning

Programmet bidrar till att yrkesverksamma inom industrin kan vidareutveckla sin kompetens. 

Tekniska högskolan i Jönköping har i samarbete med Mälardalens högskola, initierat nya utbildningsprojektet Premium (Professional Education for Manufacturing Innovation).

Syftet är att etablera ett nationellt utbildningsprogram med visionen att ge nyckelpersoner inom tillverkningsindustrin, såväl regionalt som nationellt ett kompetenslyft inom kunskapsintensiv och innovativ produktionsutveckling. Behovet av ny kompetens inom industrin till följd av den snabba teknikutvecklingen som sker är också grunden för den nya utbildningen, skriver Tekniska högskolan i sitt nyhetsbrev. 

Projektet sträcker sig från april 2019 och fyra år framåt.  

-Vi är väldigt glada över att kunna bredda vårt erbjudande när det kommer till kompetensutveckling av yrkesverksamma inom industrin. Det är ett perfekt sätt att komma närmare näringslivet och nå ut med den kunskap Tekniska högskolan besitter till företagen, säger Carin Rösiö, universitetslektor i produktionssystem och projektansvarig för Premium vid Tekniska högskolan. 

Tekniska högskolan kommer att ge nio olika 5 hp-kurser som innefattar både fysiska träffar och studier på distans. I vissa moment av kurserna kommer samläsning ske med masterstudenter, tillfällen då kunskapsutväxling sker mellan studenter och yrkesverksamma. Samtliga kurser kommer att ges två gånger under projektperioden och kommer under denna period att vara kostnadsfria.  

I motiveringen för beslutet framkommer att utbildning är till stor nytta för den svenska tillverkningsindustrin. KK-stiftelsen som finansierar utbildningsprogrammet, framhåller även att utbildningar likt dessa kan vara avgörande för företagens globala konkurrenskraft. 

Exempel på kurser som kommer ges vid Tekniska högskolan i Jönköping är:

Digitalisering och big data Management  

Kunskapsintensiva produkter och processer  

Additiv tillverkning för flexibel produktion  

Förändringsbara och rekonfigurerbara produktionssystem 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078