23948sdkhjf

Engel presenterade minskad omsättning

När Engel GmbH publicerade siffrorna för räkenskapsåret 2023/2024 visade de på en mindre nedgång jämfört med föregående år.

Den internationella tillverkaren av formsprutningsmaskiner redovisar en sammanlagd omsättning på cirka 1,6 miljarder euro (cirka 20 miljarder kronor), för räkenskapsåret 23/24, vilket är en minskning med cirka sex procent jämfört med föregående år.

– Volymen på marknaden för formsprutningsmaskiner har sjunkit med upp till -40 procent enligt olika statistiska siffror. Detta till trots hart Engel lyckats ta andelar på en krympande marknad, kommenterar Stefan Engleder, vd för Engel Group.

Affärsenheterna Medical och Förpackningar bidrog väsentligt till denna utveckling. Efterfrågan på produktion av produkter för diabetesterapi är fortsatt hög, särskilt i den amerikanska regionen, samtidigt som förpackningsindustrin upplever en boom i Europa på grund av nya regler, skriver tillverkaren i pressmeddelandet.

Eftermarknadsverksamheten visade också en positiv tillväxt, med en ökning på nästan 15 procent jämfört med föregående år.

Som kommentar till företagets framtidstankar och prognos uppger Stefan Engleder att, trots intermittenta ökningar av orderintäkterna har det ännu inte bevittnat en bestående ekonomisk återhämtning.

I enlighet med sin tillväxtstrategi har Engel allokerat ett betydande tvåsiffrigt miljonbelopp för utbyggnaden av företagets globala nätverk under det kommande räkenskapsåret.

Negativa trender som brist på kvalificerad arbetskraft och höga produktionskostnader erbjuder lovande möjligheter för kundspecifika automationslösningar, menar Engel.

Engel har sedan många år tillbaka bedrivit ett dedikerat arbete inom ramen för automationslösningar, vid sidan av tillverkningen av formsprutningsmaskiner. Kunderna är allt mer benägna att automatisera så många processteg som möjligt direkt via maskinen, till exempel kvalitetskontroller eller förpackningar, skriver Engel.

Beroende på kundens preferenser integreras den automatisering som krävs, sömlöst med maskinen för att bilda en högpresterande formsprutningscell.

– För det mesta har vi turen att vara involverade i kundprojekt från början, säger Engleder och tillägger att detta gör det möjligt för Engel att svara upp mycket specifikt på krav och skräddarsy den optimala lösningen för sina kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141