23948sdkhjf

Ny tid för Makeni AB

Byter namn till Weland Plastic AB och bygger ut med 4000 kvm.

Den familjeägda Welandkoncernen har tre affärsområden, vilka är uppbyggda kring stål, aluminium och plast.

-Att Makeni nu byter namn till Weland Plastic är jätteviktigt för oss. Weland är ett starkt varumärke och vi vill bygga vidare på det, säger Per-Olof Axelsson, vd för Weland Plastic, som kommentar till namnbytet.

Weland Plastic är det företag inom koncernen som bearbetar plast. Drygt 80 procent av företagets omsättning på cirka 116 miljoner kronor utgörs av produkter och komponenter mot fordonsindustrin. Resterande procent är hjälpmedel för funktionshindrade, tekniskt formgods och egna produkter.

Företaget ligger i Smålandsstenar och har har två produktionsanläggningar på orten. Per-Olof Axelsson berättar att företaget ökat sin omsättning från 60 MSEK (2015) till 116 miljoner kronor i år.

2016 förvärvade Weland Plastic en fastighet på 3500 kvadratmeter i Smålandsstenar. Denna är i dagsläget fullbelagd med 17 maskiner, ändå är ytterligare tre nya formsprutningsmaskiner på ingång på 250, 500 respektive 1000 ton. Totalt har företaget i dagsläget ett sextiotal formsprutningsmaskiner från 20 till 1000 ton låskraft.

-För att kunna växa ytterligare kommer vi att bygga ut huvudfabriken med 4000 kvadratmeter. Bygglovet är godkänt och vi har redan satt spaden i marken, säger Per-Olof Axelsson till Plastforum.

Tillbygget ska stå inflyttningsklart sommaren 2019.

I Welandkoncernen ingår idag ett 30-tal producerande enheter inom stål, aluminium och plastindustri med en årlig omsättning på cirka två miljarder svenska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11