23948sdkhjf

Företaget brinner för biobaserade filament

Det svenska filamenttillverkande bolaget Add North 3D AB, satsar helhjärtat...

...på biobaserade filament. Inom kort lanserar företaget nya filamentet add:architect. Det är ett filament som ger en matt yta. Detta på grund av att materialet är tillverkat av en bioplast som innehåller fibrer.  

Bolaget grundades 2016 och startade då i mindre skala. Produktionskapaciteten är i dagsläget 30-40 kilo filament/timme, men nyligen gjordes investeringar för att ytterligare denna.   

Företaget har sina kunder i Norden, men målsättningen är att på sikt nå den globala publiken. Därför driver Add North en del forskningsprojekt, bland annat ett som syftar till att ta fram ett helt cellulosabaserat PLA, som blir så pass unikt att det kommer efterfrågas i hela världen.  

Ett annat intressant projekt är re:addett hållbarhetsinitiativ som går ut på att samla in spillmaterial och kasserade utskrifter från användare av 3d-filament. Plasten återvinns sedan och ny tråd tillverkas under namnet re:add 

-Vi såg att det saknades ett återvinningssystem för spillet i Sverige och tog saken i egna händer, säger Eric Bengtsson, en av bolagets fyra grundare och ägare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078