23948sdkhjf

Design är positivt för företagets vinstmarginaler

Företag som sagt sig satsa på design, visar sig ända upp till tio år senare i genomsnitt ha över 50 procents högre rörelsemarginaler än de företag som inte satsat, visar en analys från organisationen Teknikföretagen.
Föreningen har undersökt kopplingen mellan design och lönsamhet i svenska företag. Mätningarna har gjorts som uppföljningar till två omfattande studier av företags användning av design i sin affärsverksamhet.

Den nyligen genomförda analysen följer upp ekonomiska resultaten ända upp till tio år efter det att företagen först tillfrågats. Resultaten visar att de företag som för drygt 10 år sedan sade sig strategiskt och innovativt satsa på design och som kunnat följas upp har vinstmarginaler som i genomsnitt är mer än 50 procent bättre än de företag som sagt sig inte ha satsat på design.

Teknikföretagen har även följt upp en andra designstudie genomförd 2007/2008 och analyserat utfallen under perioden 2009–2013. Under den fem år långa perioden visade sig skillnaden i rörelsemarginal vara närmare 70 procent.

-Vi har kunnat analysera eventuella skillnader under en längre tid utgående från två av varandra helt oberoende studier, som båda visar samma påtagligt bättre resultat för företag som satsats strategiskt och innovativt på design, säger Anders Rune vd för Teknikföretagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187