23948sdkhjf

Plast- & Kemiföretagen kritiska mot Svanen

Branschorganisation Plast- & Kemiföretagen är kritiska till beslutet att förbjuda PVC i en ny svanenmärkning. Kritiken kom efter att Svenska miljömärkningsnämnden godkänt en märkning som förbjuder PVC i dialyspåsar.
Lena Lundberg, Plast- & Kemiföretagen, menar att Svanen inte har varit objektiva när de tagit fram märkningen. Hon kritiserar svanens arbetssätt, och menar i ett uttalande till MiljöRapporten att de valt att ta fram referenser som bara gynnar deras åsikter i frågan.
Lundberg tycker att man inte har gjort en tillräcklig miljöbedömning av hur olika plastalternativ påverkar miljön vid produktion och transporter. Det håller inte Cecilia Ehrenborg Williams, produktansvarig på Svanen, med om. Hon menar att man valt att prioritera avfalls- och hälsofrågan.
Miljömärket svanen har tidigare kritiserats av Plast- och Kemiföretagen för bland annat brister i märkningen av golv. Enligt branschorganisationen borde större hänsyn tas till livscykelperspektivet och inte bara till vilka råvaror som används.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094