23948sdkhjf

Produktion av Å-PET igång i Jordbro

Tio återvinningsbara PET-flaskor i sekunden produceras vid den nya produktionslinje som nyligen har tagits i drift i Jordbro utanför Stockholm. Med flasktillverkning i anslutning till tappanläggning elimineras kostnader för transporter.
– Med den nya linjen minskar utsläppen och kostnaderna från transporter eftersom vi kan tillverka flaskorna på plats. De återvinningsbara flaskorna består också av tunnare plast, vilket ger en materialbesparing samt en energisnålare tillverkningsprocess, säger Anna Greisz, produktionsdirektör vid Coca-Cola Drycker Sverige AB.
Detta, plus lanseringen av flera nya produkter, ligger bakom beslutet att bygga den nya produktionslinjen. Denna beskrivs av företaget som miljömässigt bättre och mer ekonomisk. Även hygienen förbättras då produktionen är inbyggd i ett renrum där flera olika flaskstorlekar, på mellan 0,5 och 2,5 liter, kan produceras. Kapaciteten för produktionslinjen blir hela 36 000 flaskor i timmen.
Coca-Cola Sverige fattade för knappt ett år sedan beslutet att slopa sina 1,5 liters flaskor i retur-PET, och detta som en följd av att storkunden ICA beslutat sig för att själva svara för distribution och butiksplock. Detta har i sin tur fått personalnedskärningar, och omkring 130 personer har berörts av dessa.
Produktionen av flaskorna av retur-PET med 1,5 liters volym upphörde den 8 augusti. Flasktypen introducerades på den svenska marknaden i början av 1990-talet.

Källa: packnet.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157