23948sdkhjf

Gymnasieskolan öppnar testcenter för företag

Som en av de första skolorna i Norden öppnar gymnasieskolan Tradium i Randers, Danmark, ett test- och kurscenter i lasersvetsning.

-Vi har öppnat ett toppmodernt test- och utbildningscenter för att göra lasersvetsning mer tillgänglig för danska företag, säger Kalle Rosenberg, svetskoordinator vid Tradium, till tidningen randersidag.dk.

Tanken med centret är att företag ska kunna presentera sina produkter och sedan få hjälp med att lasersvetsa dem. Vidare ska företag kunna skicka sin personal till skolan för att lära sig processen.

-Detta gör det möjligt för företagen och deras anställda att bekanta sig med lasersvetsning, innan man investerar i ny svetsutrustning. På detta sätt räknar vi med att nå den del av branschen är på väg in i lasersvetsning. Inte bara i Danmark utan också i Sverige och Norge, säger han.

Målgruppen är företag som arbetar med allt från elektronik till tung industri, som skall svetsas stål, aluminium, silver, guld och andra metaller, men även plast och kompositmaterial.

Källa: randersidag.dk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078