23948sdkhjf

Taggad sträckfilm skyddar pallgods mot stölder

Amerikanska Pliant, ett företag specialiserat på förpackningsfilmer, har tillsammans med ett israeliskt teknikföretag utvecklat en sträckfilm som är elektriskt ledande och kan förses med RFID-etiketter. Tekniken lämpar sig för transportpallar med värdefullt gods.
Redan tidigare har Pliant lanserat den här specialfilmen, och samarbetet med PowerID i Israel har lett fram till en intressant RFID-lösning. Det israeliska företaget har utvecklat tekniken BAP RFID och en etikett, PowerG, som har ett inbyggt batteri och är kopplad till den ledande sträckfilmen.
Så länge som filmen är oskadad är strömkretsen sluten, men skulle filmen kring godset brytas upp bryts kretsen och en signal sänds ut och centralen i systemet i leveranskedjan larmas.
Enligt de två företagen som lanserat den RFID-försedda filmen eliminerar tekniken de brister som finns med de enkla streckkoderna, de signalsvaga passiva RFID-taggarna och de höga priserna för aktiva taggar.
Sträckfilmen har demonstrerats för statliga myndigheter och marknadsförs nu mot företag inom försvarssektorn, kemisk industri och till läkemedelsföretag liksom producenter av lyxprodukter.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063