23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Polykemi har startat produktionen i sin andra fabrik i Kina

Den nya tillverkningsenheten i Chongqing på 9300 m2 är nu färdigställd och har redan börjat producera och leverera plastcompounds baserat på både ny och återvunnen plastråvara.

Sedan 2005 har Polykemi Compounds Kunshan, utanför Shanghai, varit en stark aktör på den kinesiska marknaden. Från 2015 producerar även systerbolagen Scanfill AB samt Rondo Plast AB i Kunshan.

Nu expanderar Polykemi Group genom öppnandet av ytterligare en fabrik i Kina. Den 9300 m2 stora tillverkningsenheten i Chongqing är invigd och producerar nu samma högkvalitativa material som vid företagsgruppens övriga produktionsanläggningar. 

– Det är en av de mest växande regionerna i landet, med stora universitet och center för både tillverkningsindustri och forskning. Många av våra kunder och deras underleverantörer finns i området och tack vare den nya tillverkningsenheten kan vi ge alla våra kunder ännu snabbare och bättre service, förklarar Magnus Lindahl, VD för Polykemi Compounds Kunshan och Chongqing.

– Vår satsning har mottagits mycket väl av både befintliga och nya kunder.

I den nya fabriken har Polykemi initialt installerat två compounderingslinjer och de producerar mestadels material baserat på PP, PA6, PA66, PC samt PC/ABS.

– Baserat på den mix av materialtyper och den orderingång som vi förväntar oss framöver räknar vi med att kapaciteten på de två maskinlinjerna ligger mellan 4500 och 5000 ton per år, säger Magnus Lindahl.

Egen tillverkning på tre kontinenter
Chongqing ligger nära den folkrika Sichuanprovinsen i centrala Kina. Där finns en stor del av landets fordonsindustri, samt en betydande del av tillverkningsindustrin för park- snö- och trädgårdsprodukter. En etablering i staden öppnar också upp för möjligheter till en fortsatt expansion mot provinshuvudstaden Chengdu och de sydöstra delarna av Kina.

 – Intresset för högkvalitativa återvunna material ökar i Kina. I kombination med våra nyvarubaserade plastcompunds ger det oss en unik position på marknaden. Vi har kunskapen kring hur dessa material kan kombineras för bästa resultat, både sett till kvalitet och till de alltmer tydliga krav på hållbarhet som finns i dag, säger Magnus Lindahl.

Den nya produktionsanläggningen är ytterligare ett steg i Polykemi Groups arbete med att säkerställa att kunder som har sin produktion i flera olika världsdelar får ta del av samma högklassiga helhetskoncept, oavsett om de har sin tillverkning i Asien, Europa eller USA.

– Vår strategi är att befinna oss geografiskt nära våra kunder och erbjuda dem samma kunskap och breda urval av kundanpassade plastråvaror på flera olika kontinenter, säger Magnus Lindahl.

Utöver satsningen i Kina bygger företagsgruppen även en egen tillverkningsenhet i North Carolina, USA. Den anläggningen utrustas också initialt med två produktionslinjer och tillverkningen väntas starta i början på 2023. Det gör att Polykemi Group kommer att kunna erbjuda både nya och befintliga kunderna egen produktion på tre olika kontinenter. 

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.031