23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Polykemi och Rondo Plast leder vägen för återvunnen plastråvara med inhouse workshops

| Medlemsnyhet | Företag Polykemi AB

De senaste åren har det skett en förändring gällande användningen av återvunnen plastråvara. Nu väljer Polykemi och Rondo Plast att stötta processen ytterligare genom en turné med inhouse workshops hos underleverantörer och slutkunder i Europa.

Plastcompounds baserade på återvunna råvaror har länge används inom industrier för bil, el och bygg men även inom andra sektorer. Under de senaste åren har dock intresset att använda återvunnen plastråvara ökat ytterligare.

  -        Vindarna för att använda kvalitetssäkrade återvunna plastmaterial till tekniska artiklar inom industrin har definitivt vänt. Tveksamheten mot prestandan i återvunna material, som ibland uttrycks, blir allt mindre och idag fokuseras diskussionerna istället mer kring var och i vilka applikationer återvunnen plast kan användas på bästa sätt, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi och Rondo Plast.

För att stötta denna förändringsprocess mot mer användning av högkvalitativa återvunna plastmaterial, inledde förra året ett team från Polykemi och Rondo Plast en turné för att informera slutkunder och formsprutare inom plastindustrin. Under 2019 fortsätter turnén och med hjälp av bland annat produktexempel från lyckade projekt är målet med dessa workshops att öppna upp för en direkt diskussion kring användning av högkvalitativa compounds baserad på återvunna råvaror.

Med detta tillvägagångssätt avser Polykemi och Rondo Plast att informera om fördelar och möjligheter, men även om begränsningar med återvunna plastmaterial och därigenom försöka räta ut frågetecken och minimera eventuella tvivel som kan finnas.

  -        Vi vill visa att högkvalitativa återvunna compounds kan vara jämförbara med högkvalitativ nyvara beträffande många tekniska egenskaper, menar Mattias Persson. Med rätt val av råvaror kan det vara möjligt att inte bara använda den återvunna plasten för icke synliga detaljer utan även i mer krävande och komplexa synliga applikationer, med krav på bland annat ytor.

Initialt har turnén fokuserats på Tysklands bilindustri men kommer att på sikt expandera till andra industrier och länder.

Lång erfarenhet av återvunnet plastmaterial

Polykemi har i samarbete med dotterbolaget Rondo Plast sedan början av 1980-talet framgångsrikt engagerat sig i återvinning av plast. De har sedan lång tid tillbaka försett europeisk plastindustri med högkvalitativa plastcompounds baserade på återvunna råvaror med eller utan förstärkningsmedel och olika additivpaket. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Polykemi AB

Box 14
271 21 YSTAD
Sverige
Polykemi AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.06