23948sdkhjf

SHI dubblar maskinproduktionen i Kina

Startskottet för en ny produktionshall på 4000 kvadratmeter i Ningbo, Kina, har gått.

Sumitomo (SHI) Demag:s nya hall för byggnation av formsprutningsmaskiner upp till 1500 ton, är planerad att tas i bruk redan hösten 2023. En installation av ett nytt solcellssystem på 7 000 kvadratmeter i september förra året gör att anläggningen kommer bli så gott som beroende av den lokala energiförsörjningen, uppger företaget.

- Efter att ha upplevt den starkaste utvecklingen i företagets historia under 2021 och den efterföljande ekonomiska nedgången förra året som ett resultat av begränsningar av coronaviruspolitiken, är framtidsutsikterna mycket positiva, uppger Pietro Scattarreggia, vd för SHI.

Utbyggnaden av tillverkarens befintliga produktionshall i Ningbo ger teamet dels mer utrymme att tillverka fler maskiner, men även en möjlighet att utöka produktionen till att även omfatta dess servomaskiner med större tonnage. Det strategiska skälet till expansionen är att SHI produktion av maskiner med låskraft över 1000 ton varit begränsad.

- Med tanke på efterfrågan på större precisionskomponenter innebär detta att vi kan utöka vår produktportfölj upp till 1 500 ton och drastiskt minska leveranstiderna för kunder i Kina och Asien, uppger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.112