23948sdkhjf

Peek och Peak tar plats i Biesterfeld portfölj

Den internationella distributören Biesterfeld och materialtillverkaren Solvay har breddat sitt samarbete.  Parterna har sedan tidigare ett distributionsavtal gällande högpresterande polymerer, gummimaterial och organiska fluorerade intermediärer. 

Från den 1 januari 2023 har Biesterfeld försäljningen av Solvay´s högpresterande plasterna KetaSpire (Peek) och AvaSpire (Peak). Distributionsavtalet gäller för hela EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) undantaget Italien.

- För många krävande applikationer är de båda produktfamiljerna KetaSpire och AvaSpire den perfekta lösningen genom den unika kombinationen av egenskaper. Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ett mervärde med de nya produkterna och det förtroende som Solvay visar oss, säger Peter Eriksson, vd för Biesterfeld Nordic AB.

- Vi ser fram emot fortsättningen på vårt strategiska partnerskap och är övertygade att Biesterfeld kommer att placera Solvay´s båda produktfamiljer optimalt på marknaden, säger Dries Steijnen, försäljningschef Channel Partners inom EMEA, för Biesterfeld.

Peek och Paek är tekniska termoplaster som särskilt kännetecknas av den höga värmebeständigheten. Materialen har en värmedistorsionstemperatur på upp till 315 °C och en långsiktig termisk oxideringsstabilitet för temperaturer på upp till 240 °C. De kännetecknas även av utmärkt kemisk beständighet och hög utmattningsbeständighet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kaffesump får nytt liv i bioplast
Alu-belagda fibrer som ledande fyllmedel
Ny begränsning för diisocyanater
JSW på plats i Warszawa
Hallå där Johannes Kjellgren
Danska UR får ny svensk återförsäljare
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.094