23948sdkhjf

Hexpol TPE ingår samarbete med Almaak

De två kompounderingsföretagen Almaak International och Hexpol TPE har inlett ett partnerskap som syftar till att optimera 2K-materialkombinationer skräddarsydda för bilindustrin. 

Almaaks produkter inkluderar PC/ABS, ABS, PC, ASA, PBT, PA6, PA6.6 och blandningar av dessa, inklusive material med upp till 100 procent återvunnet innehåll. Dessa har vidhäftningstestats med Hexpol TPEs portfölj av termoplastiska elastmaterial, vilka bland annat används för dubbelsprutning eller övergjutning av mjuka beläggningar på styva underlag för att uppfylla funktionella, ergonomiska eller estetiska krav.

De tekniska termoplasterna och TPE-kombinationerna har testats enligt VDI 2019-standarden, som mäter vidhäftningen mellan material. TPE gjuts på termoplasten och skalas av i 90° vinkel. Den erforderliga avskalningskraften vid vidhäftning mäts och beskriver vidhäftningskvaliteten. 

Även för underlag som försvårar limning, som PBT, är det möjligt att få en bra vidhäftning om underlaget och TPE är kompatibla. Till exempel uppnår Dryflex UV 65.01B220 TPE en vidhäftningskraft på 3,3 N/mm på Anjacom PBT 455-GF30, skriver aktörerna i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079