23948sdkhjf

Storförvärv genomfört av Trioworld

Trioworld fortsätter under Altor Fund IV:s ägande att förvärva företag och går nu för första gången över Atlanten i sitt fortsatta koncernbygge av Trioworld Group.

Trioworld förvärvar kanadensiska Malpack Ltd och USA-baserade Malpack Corporation. Malpack utvecklar och säljer sträckfilm för lastsäkring för kunder inom distribution, dryck, livsmedel, konsumentvaror, e-handel och andra industriapplikationer.

Malpack omsätter 240 miljoner euro och har över 260 anställda. Huvudkontor och produktion ligger i Ajax, Ontario, Kanada, med distributionscenter över hela Nordamerika.

– Som en av Nordamerikas ledande aktörer inom högkvalitativ sträckfilm, har Malpack haft en imponerande tillväxt under de senaste åren, säger Andreas Malmberg, koncernchef för Trioworld Group.

– Med en mycket stark produktportfölj bestående av innovativa sträckfilmer i kombination med hög servicenivå, stödjer Malpack kunder över hela USA och Kanada. Bolaget är välinvesterat och ledningen har en tydlig målsättning att stärka Malpacks erbjudande av cirkulära lösningar, vilket ligger i linje med Trioworlds ambition att vara ledande inom cirkulära lösningar för lastsäkerhet och transportförpackningar, säger Andreas Malmberg.

– Vi är mycket glada att öppna ett nytt kapitel i Malpacks tillväxtresa. Vi ser Trioworld som en unikt positionerad partner som kommer att bidra till att påskynda planerna att ta vår nordamerikanska verksamhet till nästa nivå, säger Ricardo Cardoso, som efter uppköpet blir Malpacks vd, tillika vd för Trioworld North America Division.

TrioWorld Group

Trioworld grundades 1965 och ägs sedan 2018 av Altor Fund IV. Altor är ett av Nordens ledande Private Equity-företag med fokus på att bygga bolag i världsklass. Med fokus på kontinuerlig utveckling av innovativa, högpresterande och hållbara plastfilmsprodukter är Trioworld en av de ledande inom segmentet, med en omsättning på 850 miljoner EUR och cirka 1,550 anställda, före förvärvet av Malpack. Koncernens huvudkontor ligger i Smålandsstenar. Produktionen sker i Sverige, Danmark, Nederländerna, Storbritannien och Frankrike och produkterna säljs på den globala marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starkt Q4 för Hexpol
Ny rysk PET-fabrik tar form
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.094