23948sdkhjf

Invigd och redo för produktion

Polykemi Group har påbörjat produktionen av plastkompound i sin andra fabrik i Kina.

Tillverkningsenheten ligger i Chongqing och är på 9300 kvadratmeter. Vid fabriken kommer Polykemi att producera kompound såväl baserad på både ny som återvunnen plastråvara.

Polykemi har varit på plats med egen plastkompoundering i Kunshan, sedan 2005. Från 2015 har även systerbolagen Scanfill AB samt Rondo Plast AB produktion i samma stad.

Att Polykemi väljer att förlägga sin andra fabrik i Chongqing är ingen tillfällighet.

– Det är en av de mest växande regionerna i landet, med stora universitet och center för både tillverkningsindustri och forskning. Många av våra kunder och deras underleverantörer finns i området och tack vare den nya tillverkningsenheten kan vi ge alla våra kunder ännu snabbare och bättre service, uppger Magnus Lindahl, vd för Polykemi Compounds Kunshan och Chongqing, i ett pressmeddelande.

I den nya fabriken har Polykemi initialt installerat två kompounderingslinjer för i huvudsak, produktion av material baserat på PP, PA6, PA66, PC samt PC/ABS.

– Baserat på den mix av materialtyper och den orderingång som vi förväntar oss framöver räknar vi med att kapaciteten på de två maskinlinjerna ligger mellan 4500 och 5000 ton per år, säger Magnus Lindahl.

Utöver satsningen i Kina håller koncernen på att upprätta en tillverkningsenhet i North Carolina, USA. Den anläggningen utrustas också initialt med två produktionslinjer och tillverkningen väntas starta i början på 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Förväntningarna på nyförsäljning är stor
Hållbar modell som ligger i tiden
Extrudern för kompoundering på plats
Masterbatchserie för E&E
Kapacitet finns för mer elektronikplast
Fågelfjädrar testas för framtidens bioplast
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.109