23948sdkhjf

Arrangören vill ha fullt tryck i röret

Årets Elmia Subcontractor arrangeras för första gången under tre i stället för fyra mässdagar.

-Vi har innan vi tog beslut om detta, undersökt det noga. Det är ett fullt förankrat beslut som vi tagit tillsammans med våra utställare, säger Agne Bengtsson, vd för Elmia AB när vi får en pratstund med honom under mässans första dag.

-Vi vill ha fullt tryck i rören och tror att det kommer bli så med det här upplägget, säger han.

Vi årets underleverantörsmässa är 810 utställare på plats. Agne Bengtsson, tycker att det är bra med tanke på att det endast är ett år efter pandemin samt att vi befinner oss i en tid av krig, energikris och inflation.

-Det är en milstolpe med så många utställare trots omvärldsläget, sa Agne Bengtsson, vid invigningen.

Under vårt samtal frågar vi även om mässledningen tagit beslut om den utbyggnation som planerades 2018, innan pandemin tog fart.

I november 2018 gav Kommunfullmäktige i Jönköping nämligen klartecken till att bygga ut mässanläggningen Elmia med en ny hall på 9 000 kvadratmeter. Men innan skopan hann sättas i marken slog pandemin till. 

Läs även: Elmia bygger ny mässhall

-Vi utvärderar idag det postpandemiska läget och ser över behovet av en ny mässhall. Det behöver dock passera en något längre tidsperiod än denna innan vi kan ta ställning till om det blir en ny hall eller inte, säger Agne Bengtsson till Plastforum.

Artikeln är en del av vårt tema om Subcontractor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093