23948sdkhjf

Bygge av Elmias nya mässhall försenas

Efter en begäran av överprövning i den offentliga upphandlingen av entreprenaden ser det inte ut som att Elmias nya mässhall kommer stå klar till 60-årskalaset 2021.

I november 2018 gav Kommunfullmäktige i Jönköping klartecken till att bygga ut mässanläggningen Elmia med en ny hall på 9 000 kvadratmeter.

– Vi tycker det är tråkigt för alla inblandade parter att projektet inte kan startas eller slutföras enligt vår tidplan. Men eftersom Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB är ett kommunalt bolag som lyder under lagen om offentlig upphandling så respekterar vi processen för överprövning och nu ligger ärendet hos Förvaltningsrätten, säger Magnus Olsson, vd för Jönköpings Fastighetsutveckling AB.

Nu ska beslutet om den offentliga upphandlingen av projektet, som värderats till 480 miljoner kronor, bli överprövat efter en begäran. Det blir alltså upp till förvaltningsrätten.

– Genom nybygget får vi bättre flöden och logistik vilket ger förutsättningar för fler mässor och event parallellt. Vi utvecklar också mer ”green tech” och upplevelsebaserad yta för Elmias utställare och besökare. Naturligtvis är förseningen jättetråkig för både Elmias kunder och för regionen. Elmias utveckling ger stora ringar på vattnet i form av affärsutveckling, innovationer, upplevelser och därmed arbetstillfällen, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078