23948sdkhjf

Ökar sin rörproduktion för fiberkabel

Egeplast bygger en ny egeGigaFab vid sitt huvudkontor i Greven, Tyskland.

Familjeföretaget ökar därmed kapaciteten för tillverkning av mikrodukt-rör, vilket behövs för den planerade bredbandsexpansionen i Europa. 

- Investeringsvolymen är den i särklass största som någonsin gjorts under de 114 åren som vårt företag funnits, säger Ansgar Strumann, egeplasts vd och majoritetsägare i samband med den ceremoniella nedläggningen av hörnstenen för nya fabriken.

Produktionsanläggningen kommer att bli 11 000 kvadratmeter och kommer att kompletteras med cirka 40 000 kvadratmeter lageryta. Målsättningen är att bli en av tre främsta rörleverantörerna för fiberoptisk expansion i Europa. 

Jämfört med nuvarande tillverkningsförhållanden kommer automationsnivån att höjas avsevärt, vilket med tanke på den generella bristen på kompetent personal var ett måste i planeringen. Detta steg kommer att möjliggöra längre anläggningsdrifttider samtidigt som det effektivt minskar ställ- och stilleståndstider.  

Kunder till företaget kommer att kunna dra nytta av den större kapaciteten för mikrodukter, för utbyggnaden av sina nätverk från sommaren 2023. 

 

En mikrodukt är ett förhållandevis litet, flexibel och lätt rör med en ytterdiameter mindre än 16 mm som används för framledning av fiberkabel. En multidukt består av flera längslagda mikrodukter omslutna av en yttre mantel. Mikroduktens dimension väljs efter mikrokabelns dimension. Se bild ovan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078