23948sdkhjf

Avient förvärvar DSM-enhet

Slutförandet av transaktionen förväntas ske under andra halvåret av 2022. 

DSM enhet Protective Materials som i huvudsak består av fibermaterialet Dyneema har sålts till Avient Corporation, som är en sammanslagning av PolyOne och Clariant Masterbatch.

Läs: PolyOne + Clariant Masterbatch blir....

I februari tidigare i år rapporterade vi om ryktesspridningen av DSM avyttring av de två affärsområdena Engineering Plastics och Protective Materials. Nu står det klart att ett av de två affärsområdena sälts.

Läs: Ryktet säger.....

Således är affären gällande det ena affärsområdet klarlagt. Försäljningsvärdet uppges vara 1,44 miljarder euro (cirka 15,8 miljarder kronor). Transaktionen inkluderar alla material som ryms inom affärsområdet Protective Materials, som i huvudsak utgörs av den extremt starka fibern Dyneema, vilken enligt DSM är 40 procent starkare än aramidfiber och som har en densitet så låg att den flyter på vatten.   

Köparen, Avient Corporation bildades i juli 2020 efter det att PolyOne avslutat förvärvet av Clariant Masterbatch. 

Slutförandet av transaktionen, som är föremål för sedvanliga villkor och godkännanden, förväntas ske under andra halvåret av 2022. 

Nu väntar världen spänt på vem som kommer att förvärva den sista och kvarvarande enhet DSM Engineering Plastics. Blir det Lanxess HPM tillsammans med Advent International som det spekuleras, eller kommer även Celanese, SK Capital, Apollo eller japanska UBE att ge sig in i leken?

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094