23948sdkhjf

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

PolyOne har å den 1 juli bytt namn till Avient efter det att förvärvet av Clariant Masterbatch avslutats.

Förvärvet, en affär på 1,44 miljarder dollar, innebär att Avient får tillgång till ytterligare 46 tillverkningsanläggningar och teknikcentra i 29 länder samt cirka 3500 anställda än tidigare.  

Verksamheten som förvärvats omsätter 1,1 miljarder dollar, och kommer att fungera som en del av Avient's enhet Color, Additives and Inks. 

Robert Patterson, vd och koncernchef för Avient, säger i ett pressmeddelande att företaget under det nya varumärket "förenar två globala ledare och skapar ett specialföretag med inriktning på hållbara lösningar”. 

Som många andra företag har Avient påverkats av den globala Cocid-19-pandemin. Vid presskonferens i mitten av juni sa Patterson att de förväntar sig att försäljningen under andra kvartalet kommer att gå ner med 20 procent jämfört med andra kvartalet 2019 eftersom pandemin bromsat den ekonomiska aktiviteten över hela världen. 

Patterson sa att företaget har sett en minskning av försäljningen av fordons- och konsumentmässiga varor. 

-Automotive utgör endast cirka 10 procent av vår försäljning, men den stod för 40 procent av vår försäljningsnedgång, sa han. Vi såg också en mindre minskning i specialfärger för sportutrustning och terrängfordon. 

Avients försäljning till industri-, konsument- och olje- och gasmarknader påverkades också i mindre omfattning. Företagets försäljning till marin sektor minskade också.  

-Folk köpte båtar, men det tillverkades inga nya, sa Patterson. 

Han tillade att Avient såg en stark efterfrågan under andra kvartalet inom förpackningar - förväntas öka med 5 procent - och hälsovård, som förväntas öka med 8 procent. 

-Vi gynnades av att ha produkter som används i medicinska applikationer som ansiktsmasker, sängar och testsatser och i förpackningar för färsk mat och ökad hållbarhet, sa Patterson. 

Innan förvärvet av Clariant hade Avient över 5 600 anställda över hela världen. 2019 hade företaget en redovisad omsättning på 2,9 miljarder dollar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.297