23948sdkhjf

Viktig certifiering i hamn

Åmålsbaserade Hexpol TPE har erhållit den globala certifieringen ISCC Plus.

Cerifieringen innebär att Hexpol TPE tillåts producera TPE-material med certifierat biobaserat eller biocirkulärt innehåll via massbalansmetoden vid sin anläggning i Åmål. 

Spårbarhetsmodellen gör det möjligt att blanda fossil med återvunna och/eller biobaserade råvaror, under kontrollerade former. Modellen gör det även möjligt att gradvis öka andelen återvunnen/biobaserad råvara. Målet är att minska användningen av fossila råvaror steg för steg. 

Hexpol TPE kommer att erbjuda utvalda versioner av sin TPE-portfölj (Dryflex) tillverkad enligt massbalansmetoden. Detsamma gäller för dess kvaliteter (Mediprene) för medicinska applikationer. Dessa nya TPE-kvaliteter kommer att finnas som drop-in-alternativ till dess ordinarie utbud för kunder som så önskar. 

-Certifieringen är en del av vårt pågående hållbarhetsarbete. Den visar på ett sätt att upprätthålla transparens genom hela försörjningskedjan och ger kunden en trygghet om det biologiska och biocirkulära innehållet i våra material, säger Thomas Nilsson, vd för Hexpol TPE.  

Läs även om företagets expansion på hemmaplan:

ISCC PLUS är ett internationellt certifieringssystem med spårbarhet längs hela leveranskedjan och som garanterar korrekt och transparent användning av massbalansmetoden. Certifierade företag måste uppfylla specifika miljömässiga och sociala standarder och skapa en spårbarhetskedja. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.859