23948sdkhjf

Hexpol TPE bygger ut och separerar produktionen

-Det känns roligt och glädjande att vi fått styrelsen i Hexpol AB förtroende att göra denna miljoninvestering i Åmål, säger Thomas Nilsson, vd för Hexpol TPE, till Plastforum. 

Thomas Nilsson säger att företaget fått klartecken om en investering på cirka 50 miljoner kronor för att bygga om och expandera sin befintliga fabriksanläggning i Åmål. 

I den ena av produktionshallarna kommer Hexpol TPE att producera medicintekniska kompound och i den andra industrikompound. När ombyggnationen är klar, någon gång under 2022 kommer de två produktionshallarna att vara vägg i vägg. 

Vid sidan av om- och nybyggnationen har företaget investerat i ytterligare en kompounderingsextruder, vilken blir den femte i ordningen. 

Produktionslinjens konfiguration är anpassad för tillverkning av medicintekniska kompound och kommer att placeras i den nya produktionshallen. 

-Den nya produktionshallen med medicintekniska kompound kommer att ha plats för fler kompounderingsextrudrar och är framtidssäkrad för ytterligare steg, säger Thomas Nilsson. 

-Innan vi kan flytta våra befintliga medicinska kompound kommer vi dock att behöva genomföra en valideringsprocess, så vi räknar med att det kommer att ta ett till två år innan allt är överflyttat, säger Thomas Nilsson.  

Han säger att byggnationen av den nya hallen för medicinska kompound och överflyttningen av befintliga medicinska kompound kommer att innebära att mer kapacitet kommer att skapas för kunder som vill ha industrikvaliteter.  

-Vi har haft en kraftig tillväxt de senaste åren inte bara för medicintekniska kompound utan även på industrikompound. Denna tillväxt har visat sig ihållande och har inte bara varit avhängd av pandemin, säger Thomas Nilsson.  

Nilsson hoppas på att någon gång vid den här tiden under nästa år kunna klippa bandet och att produktionen av den första batchen i den nya maskinen i den nya lokalen då tar fart.  

Kopplat till investeringen kommer Hexpol TPE att behöva rekrytera ytterligare produktionspersonal, en process som redan påbörjats, avslutar Thomas Nilsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093