23948sdkhjf

Grafenföretaget tar hem 84,5 miljoner

Graphmatech hade sin start 2017 vid Uppsala universitet, när forskare Mamoun Taher uppfann Aros Graphene - ett grafenhybridmaterial med uppgift att frigöra grafens fulla potential.

Men det kostar att ta grafen från laboratoriet, till en lösning för storskaliga industriella applikationer. Nu har Graphmatech fått en investering på 84,5 miljoner kronor.

- Vi är mycket glada att se ett så brett utbud av investerare som erkänner värdet av vår grafenmaterialteknik och att både nya och tidigare investerare stöder vår hållbarhetsvision, säger Graphmatechs vd och grundare Mamoun Taher och fortsätter:

- Tack vare deras stöd kan Graphmatech fortsätta att skala upp produktionskapaciteten, lansera produkter och öka vår tekniska fördel.

Genom det nya investeringsstödet kommer Graphmatech att kunna arbeta vidare med sin produktion för att leverera nödvändiga alternativa material som är mer ledande, samt starkare och mer hållbara polymerer och metaller.

För det verkar finnas gott om ställen att satsa pengarna på.

- Vi jobbar just nu med uppskalning av produktion och en rad utvecklingsprojekt tillsammans med kunder. Det är ett superspännande område med enorm potential, berättar företaget för Plastforums systersajt Metal supply.

Molindo Energy, Forward Ventures och SEB Venture Debt är nya investerare, medan befintliga investerare, ABB Technology Ventures, Almi Invest GreenTech, Walerud Ventures och KIC Innoenergy, fortsatte att investera i Graphmatech.

Molindo Energy ledde rundan tillsammans med ABB Technology Ventures som återvänder. 

- Graphmatech kommer att vara en nyckelaktör i energiövergången, säger Morgan Sadarangani, vd och grundare av Molindo Energy som kommer att ingå i styrelsen.

- Drivkraften bakom Graphmatechs teknik är att turboöverföra övergången till ett hållbart samhälle, och Almi Green Tech är hedrad att stödja det starka Graphmatech-teamet på denna resa, säger Boris Gyllhamn som är investeringschef, Almi Invest GreenTech.

- Genom att möjliggöra att utnyttja grafens egenskaper i industriell skala erbjuder Graphmatechs teknik en enorm potential för att möjliggöra en hållbar elektrifiering av industrin, tillverkning av tillsatser och nästa generation energilagring. För ABB Technology Ventures är det ett privilegium att arbeta med en så begåvad grupp ledd av Mamoun och att bidra till nästa fas av Graphmatechs tillväxtresa, säger Kurt Kaltenegger, chef för ABB Technology Ventures.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11