23948sdkhjf

Total Corbion PLA i samarbete med grönt kemiföretag

Samriskbolaget Total Corbion PLA, har kickat igång byggnationen av sin nya anläggning för 100 000 ton polymjölksyra (PLA) i Grandpuits, Frankrike.

Anläggningen ska stå redo för drift 2024 och uppges  vara den första i sitt slag i Europa. 

Som ett led i expansionen har Total Corbion PLA nyligen ingått samarbete med NextChem, dotterbolag till Maire Tecnimont S.p.ANextChem uppges ha en portfölj av innovativa lösningar för grön kemi, vilket kommer att säkerställa nödvändig kunskap för att hantera detta industriella initiativ, skriver Total Corbion i ett pressmeddelande. 

-Jag är glad att kunna lansera nästa steg i processen. Att skriva detta kontrakt med NextChem är en viktig milstolpe eftersom det förstärker vårt engagemang för den globala bioplastmarknaden som det första företaget som lanserar PLA-kapacitet i kommersiell skala i Europa, säger Thomas Philiponvd för Total Corbion PLA, 

Företagets PLA-material (Luminyär biobaserade och tillverkade av förnybara resurser. I slutet av dess livslängd kan de återvinnas mekaniskt eller kemiskt. Materialets biologiskt nedbrytbara och komposterbara funktioner gör det till det material som kan användas i produkter som förpackningar för färsk frukt, livsmedelsartiklar, konsumentvaror, leksaker och additiva utskrifter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078