23948sdkhjf

Gyli Plast: 1 smittad, blev 22 sedan 24 för att slutligen...

1 anställd av norska Gyli Plasts cirka 35 medarbetare i produktionen konstaterades först vara smittad av Coronaviruset. Antalet steg sedan till 22 och därefter till 24.

Under vecka 18 fick Gyli Plast besked om att en anställd bar på Coronasmitta. Veckan därpå visade det sig att ytterligare  - först 21 och sedan 23 personer smittats av samma virus. 

De totalt 24 personer som hittills konstaterats smittade av pandemin, arbetar alla i produktionen. Därav har företaget tvingats stängda ner produktionen helt. Företagets försäljningsoch teknikchef Kai-Vidar Utsogn meddelade under vecka 19 att det kan ta mellan 10 till 14 dagar innan produktionen är tillbaka  en normal nivå. 

Den 14 maj meddelar Kai-Vidar Utsogn dock till Plastforum Norge, att företaget planerar att återuppta produktionen den 18 maj, men med reducerad kapacitet. Förhoppningen är att produktionen ska kunna återupptas med full bemanning i slutet av maj.

Gyli Plast har cirka 40 anställda. 35 av dessa arbetar i produktionen, och det är bland dessa som smittan gjort sig tillkänna. Företaget meddelar dock att ingen av de smittade hittills uppvisat några allvarliga symtom.  

Företaget arbetar med vakuumformning av termoplast. Volvo CE i Sverige är den största kunden.  Andra stora kunder är ABB, Bosch med flera.  

Källa: plastforum.no

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

1.141