23948sdkhjf

Så klarar företagen MDR: Del 2

Kravet på MDR-certifiering för medicintekniska produkter träder i kraft den 26 maj i år. Plastforums systertidning MedTech Magazine har frågat ett antal företag i branschen hur det går. På tur står Permobil AB.

I Permobils produktsortiment ingår eldrivna rullstolar, manuella rullstolar, drivaggregat samt sittdynor. Företagets huvudkontor finns i Sverige och bolaget är sedan år 2013 helägt av Patricia Industries, en del av Investor. Permobil har 1 600 medarbetare i 17 länder runt om i världen.

Martinus Rönnerman, kommunikationschef för Permobil, berättar hur företaget hanterar MDR.

Hur har ni förberett er inför att MDR träder i kraft?

En del i arbetet är den gemensamma överenskommelse om att möta de nya lagkrav som gäller för medicintekniska produkter som vi tecknade i december 2020 med Sodexo. Samarbetet är det första i Sverige mellan en tillverkare av medicintekniska produkter och en aktör som bedriver hjälpmedelsverksamhet, säger Martinus Rönnerman, kommunikationschef för Permobil.

Vi tycker detta är ett mycket viktigt steg i att lägga en grund för att fler individer ska få tillgång till hjälpmedel av högsta kvalitet.

Hur påverkas ni av det nya regelverket?

Under året har vi utbildat våra medarbetare kontinuerligt kring MDR. Vi kommer fortsätta skapa hållbara lösningar som ger en ökad samhälls- och patientnytta med gemensamma och effektiva processer baserat på MDR. Vår förhoppning är att kunna erbjuda vår specialistkunskap och den samverkansform vi utvecklat för att ytterligare förbättra patientsäkerhet, patientnytta och kompetensutveckling för medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078