23948sdkhjf

Norner i avtal med expertföretag

Norska oberoende polymerinstitutet Norner, har ingått partnerskap med italienska teknikföretaget HTExplore. 

Tillsammans vill de båda parterna att samarbetet ska leda till en stärkt polymerisationsutveckling med utökade industriella katalysator- och polymerutvecklingstjänster till katalysatortillverkare, polymerproducenter och andra industrier. 

HTExplore är specialiserat på katalysator High Throughput Screening (HTS) för polyolefinsyntes. Företaget driver ett HTS-laboratorium som möjliggör snabb screening och optimering av stora katalysatorreceptmatriser, inklusive avancerad karakterisering av polymerprover i mikroskala. De har stor erfarenhet av att arbeta med industrin och har en långvarig akademisk tradition direkt kopplad till Giulio Nattas skola.  

Norner har mer än 40 års industriell erfarenhet och driver avancerade polymerisationspilotanläggningar där polymerprover produceras under industriella förhållanden för att simulera alla relevanta kommersiella processer.  

Foto: Kjetil Larsen, vd för Norner.

-Vi tror att Norners industriella FoU-erfarenhet i kombination med HTExplores vetenskapliga expertis kommer att skapa betydande värde för våra kunder, säger Kjetil Larsen, vd för Norner.  

Källa: Norner

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08