23948sdkhjf

SSAB intar helt ny bransch med ny produktion

Det är närmare 50 år sedan sist, men nu ska en helt ny produktionsprocess byggas och utvecklas på SSAB i Oxelösund. Detta innebär att SSAB tar ett steg in i en helt ny bransch – 3D printing.

Nu tar SSAB i Oxelösund klivet in i den additiva tillverkningsbranschen och börjar producera metallpulver för 3D-printar.

– Detta är oerhört positivt eftersom det skapar både arbetstillfällen och breddar SSAB:s produktportfölj som gör att vi som företag kan växa ännu mer, säger Johnny Sjöström, divisionschef för SSAB Special Steels och docent på Luleå Tekniska Universitet där han forskade om additiv tillverkning.

Investeringen är värd cirka 20 miljoner kronor och produktionen planeras vara igång under andra kvartalet 2021. Det kommer att innebära viss nyrekrytering av till exempel ingenjörer, produktionspersonal, utvecklare och säljare.

– Jag tror att detta är bara början. Det finns så många fördelar med att använda sig av additiv tillverkning och fler börjar förstå dessa fördelar och vill använda sig av tekniken, säger Johnny.

Produktionsanläggningen för pulvret är en gas-atomiseringsenhet där man smälter stålet och sedan skapar ett pulver med hjälp av gas.

Enligt SSAB har flera företag på marknaden redan visat intresse för deras nya produkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141