23948sdkhjf

Hennecke gör stor strukturomvandling

Drygt två miljoner euro uppger sig Hennecke ha investerat i en steg-för-steg strukturell omvandling av sin produktion av standardiserade doseringsmaskiner

Under företagets "Hennecke 2.0" -strategi, är denna satsning en viktig enskild investering vid moderfabriken i Tyskland.  

Nya "Hennecke Production System" (HPS) lanserades i juli samtidigt som företaget genomförde en omorganisation vid Sankt Augustrin-anläggningens maskintillverkning. Målet med projektet är att öka konkurrenskraften för hela företagskoncernen.  

-Målet med nya HPS är att säkerställa en hållbar och framgångsrik framtid för Sankt Augustin-anläggningen genom att kombinera praktiska metoder och designprinciper för optimal effektivitet, uppger Thomas Wildtvd för Hennecke Group, i ett pressmeddelande när han sammanfattar vikten av det nya produktionssystemet.

Sedan 2019 har företaget tillverkat, konstruerat och byggt maskiner på flera platser parallellt. Nu ska dessa byggas på endast ett av företagets fyra Centers of Excellence. Framöver ska med andra ord all utveckling, design och tillverkning av hög- och lågtrycksmaskiner för polyuretan samt alla tillgängliga system för blandningshuvud, ske vid det tyska huvudkontoret i Sankt Augustin. 

HPS är en moderniserad version av välkända lean-produktion, vars innehåll har skräddarsytts specifikt för hela Hennecke-organisationen. Dess främsta mervärde ligger i sammankopplingen av de olika produktionsområdena, vilket möjliggör en synkroniserad, avfallsfri produktion vilken är anpassad till kundernas efterfrågan, skriver företaget. 

Slutförandet av alla enskilda åtgärder är planerat till sista kvartalet 2020.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109