23948sdkhjf

Celanese konsoliderar tre verksamheter till en

Företaget avser konsolidera tre tidigare kompounderingsenheter

Specialmaterialföretaget Celanese Corporation meddelar att det ska inrätta ett "Europan Compounding Center of Excellence" vid sin anläggning i Forli, Italien. Företagets nuvarande kompounderingsanläggningar i tyska Kaiserslautern och Wehr samt italienska Ferrara Marconi, kommer att konsolideras till det nya centret.  

Celanese har sedan tidigare motsvarande Center of Excellence i USA och Asien. Att Forli blev platsen för tillverkarens europeiska center beror på att infrastrukturen och kapaciteten för specialkomponering finns där. Ett annat skäl som lyfts fram är att anläggningens fysiska layout möjliggör framtida expansion, i kombination med befintlig kunskap och expertis. 

Åtgärden vidtas för att ytterligare optimera företagets globala tillverkningsavtryck samt för att kunna upprätthålla en konkurrenskraft på marknaden för specialmaterial, skriver företaget i ett pressmeddelande.  

Celanese räknar med att slutföra konsolideringen under de kommande 12-24 månaderna. Under denna tidsram kommer lageruppbyggnad och överföring av kompounderingstillgångar att äga rum 

Hur många anställda som berörs av konsolideringen framgår inte av pressmeddelandet.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094