23948sdkhjf

Känner ingen oro för enheten i Vitryssland

Danska Salling Plast på Jylland följer noggrant den politiska situationen i Vitryssland.

Företaget producerar plastdetaljer åt tillverkare av fjärrvärmröroch är ett av få danska industriföretag med produktion i det för tillfället oroliga landet. 

-Fabriken fungerar exakt som vanligt och utan avbrott, säger Geert Skovsgaard, vd för Salling Plast, och tillägger att företaget är väldigt noga med att inte blanda sig i interna frågor i landet. 

-Vi håller en låg profil och blandar oss inte i politik. Vi tar hand om vår vardag och det gör våra anställda och den dagliga ledningen också. Men naturligtvis väntar vi spänt på vad resultatet av denna situation kommer att leda till. 

Salling Plast har haft produktion i Vitryssland sedan 2013. Under två år flyttade företaget till en ny fabrik med 25 anställda, som idag har mer än fördubblats i antal. 

Fabriken är företagets enda utländska dotterbolag. Här producerar de främst komponenter till sin danska huvudfabrik, samtidigt som fabriken utgör en bro för marknaderna i Ryssland och CIS-länderna (Armenien, Azerbadjan, Georgien, Kazakstan, Kyrgyzstan, Moldavien, Turkmenistan, Tajikistan och Uzbekistan och Ukraina). 

-Vi har vuxit, och det beror på att vi har lärt känna den inhemska marknaden i Vitryssland. När man producerar i Vitryssland har man god tillgång till ryska marknader eftersom de ingår i en gemensam fackförening, säger Geert Skovsgaard 

Företagets fabrik ligger i Orsha, cirka två timmars bil nordost om huvudstaden Minsk. Det har förekommit sporadiska oroligheter i staden, men inte alls i samma utsträckning som i huvudstaden Minsk, tillägger han. 

-Det finns potential att ha tillverkning i landet. Det är prisvärt att producera och ligger mycket närmare Danmark än Kina. Det är också mycket billigare än exempelvis Polen, säger Geert Skovsgaard. 

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095