23948sdkhjf

Ägaren köpte tillbaka sitt kursade bolag

Nyligen rapporterade vi om Salling Plast i Danmark som spelat konkurs, men där en ny ägare stod redo att köpa företaget.

Nu står det klart att den nya ägaren är samma ägare som kursade, Geert Winther Skovsgaard, men som genom två nygrundade företag lyckats rädda bolaget och arbetet för dess 70 anställda.  

Det var i början av förra veckan som plasttillverkaren med fabriker i Danmark och Vitryssland gick i konkurs. Men redan i slutet av samma vecka meddelades det Winther Skovsgaard genom två nya bolag själv köpt de två danska fabrikerna i Hurup och Ranum ur konkursbo.  

Geert Winther Skovsgaard berättar för Plastforums systersajt i Danmark, Nordjyske, att ärendet gått väldigt fort, eftersom han grundade de två nya bolagen redan i måndags, samma dag som Salling Plast gick i konkurs. 

De två bolagen som nu ska ta bolaget framåt är Salling Plast Energy ApS, som kommer att stå bakom bolaget i Ranum, Danmark. Och Salling Plast Aqua ApS, som står bakom företaget i Hurup, Danmark. 

Till Nordjyske säger han vidare att han kommer att göra allt vad han kan för att hjälpa sina många trogna fordringsägare få tillbaka sina pengar och sedan fortsatt vara med på företagets resa, och bli en del av framtiden. 

Prislappen för Geert Winther Skovsgaard att köpa tillbaka sina verksamheter vill han inte säga. 

– Det kan jag inte uttala mig om på grund av avtalet med konkursförvaltaren och bolagets panthavare, men det rör sig om ett ganska stort belopp, säger han. 

Källa: Nordjysk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093