23948sdkhjf

Ägaren köpte tillbaka sitt kursade bolag

Nyligen rapporterade vi om Salling Plast i Danmark som spelat konkurs, men där en ny ägare stod redo att köpa företaget.

Nu står det klart att den nya ägaren är samma ägare som kursade, Geert Winther Skovsgaard, men som genom två nygrundade företag lyckats rädda bolaget och arbetet för dess 70 anställda.  

Det var i början av förra veckan som plasttillverkaren med fabriker i Danmark och Vitryssland gick i konkurs. Men redan i slutet av samma vecka meddelades det Winther Skovsgaard genom två nya bolag själv köpt de två danska fabrikerna i Hurup och Ranum ur konkursbo.  

Geert Winther Skovsgaard berättar för Plastforums systersajt i Danmark, Nordjyske, att ärendet gått väldigt fort, eftersom han grundade de två nya bolagen redan i måndags, samma dag som Salling Plast gick i konkurs. 

De två bolagen som nu ska ta bolaget framåt är Salling Plast Energy ApS, som kommer att stå bakom bolaget i Ranum, Danmark. Och Salling Plast Aqua ApS, som står bakom företaget i Hurup, Danmark. 

Till Nordjyske säger han vidare att han kommer att göra allt vad han kan för att hjälpa sina många trogna fordringsägare få tillbaka sina pengar och sedan fortsatt vara med på företagets resa, och bli en del av framtiden. 

Prislappen för Geert Winther Skovsgaard att köpa tillbaka sina verksamheter vill han inte säga. 

– Det kan jag inte uttala mig om på grund av avtalet med konkursförvaltaren och bolagets panthavare, men det rör sig om ett ganska stort belopp, säger han. 

Källa: Nordjysk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Cannons senaste lågtrycksdoserare
Tillverkaren inför kortare arbetsvecka utan lönereduktion
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.141