23948sdkhjf

BASF redovisar CO2-avtryck på alla produkter

Kemiföretag erbjuder BASF nu transparenta utsläppsdata för hela portföljen på cirka 45 000 produkter.

BASF kommer att förse sina kunder med information om de totala värden på koldioxidutsläpp, så kallade koldioxidavtryck för alla sina produkter.

Product Carbon Footprint (PCF) omfattar alla produktrelaterade utsläpp av växthusgaser som inträffar tills produkten lämnar BASF:s produktionsanläggning, från råvaror som köpts till användning av energi i produktionsprocessen.

– Hållbarhet och digitalisering är kärnelement i vår företagsstrategi och genom att beräkna CO2-avtrycket förenar vi båda dessa och skapar en betydligt högre nivå av transparens för våra kunder om de specifika utsläppen för varje BASF-produkt. Detta möjliggör att vi tillsammans med våra kunder kan utveckla planer för att minska koldioxidutsläppen längs hela värdekedjan tills den färdiga produkten finns hos konsumenterna, säger Dr. Martin Brudermüller, styrelseordförande för BASF SE.

BASF har beräknat CO2-avtrycket för enskilda produkter sedan 2007. Med den nya digitala beräkningsmetoden som BASF har utvecklat kommer företaget att kunna beräkna CO2-avtrycket för de omkring 45 000 produkter som säljs globalt.

BASF börjar med utvalda produkter och kundsegment under de kommande månaderna och planen är att ha data redo för alla produkter i slutet av 2021. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081