23948sdkhjf

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Braskems polypropenanläggning i La Porte, Texas, är färdigbyggd. Men innan produktionen tar fart ska mängder med produktionstestkörningar genomföras. 

I ett nyhetsmeddelande uppger en talesperson från São Paulo-baserade Braskem att den enormt stora anläggningen är den första PP-anläggningen som byggts i Nordamerika sedan 2003. Anläggningen uppges ha en global exportkapacitet att betjäna kunder över hela världen. 

Vid anläggningen, vilken kommer att betjänas av 50 anställda, kommer Braskem att producera sitt kompletta utbud av polypropen (homopolymer, slagsega copolymer och slumpmässigt copolymer)Anläggningen kommer stå produktionsklar senare i år och då ha en kapacitet att exportera över 450 000 ton PP och specialpolymerer årligen 

pressmeddelandet säger Braskems vd i USA, Mark Nikolich, att den nya PP-anläggningen "är en bekräftelse för våra kunder runt om i världen att Braskem har åtagit sig att investera i deras framtid." 

Drifttagningsprocessen för den nya anläggningen har påbörjats. Inledande produktionstestkörningar förväntas ta fart i juli, och den fullskaliga, kommersiella produktionen förväntas börja under tredje kvartalet. 

Braskem uppger att efterfrågan på PP förbättrades i juni och att Braskems prognos för Nordamerika för tredje kvartalet är positiv då kunderna ökat sin verksamhet och efterfrågan har återhämtat sig. 

Braskem rankas som en av de största tillverkarna av polyolefiner i USA och som en ledande producent av biopolymerer.  Företaget har 8 000 anställda och omsatte 13,3 miljarder dollar under 2019. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kaffesump får nytt liv i bioplast
Alu-belagda fibrer som ledande fyllmedel
Ny begränsning för diisocyanater
JSW på plats i Warszawa
Hallå där Johannes Kjellgren
Danska UR får ny svensk återförsäljare
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.11