23948sdkhjf

Nytt kapital för framtida tillväxt

Franska Lactips, som specialiserat sig på att producera en hållbar, löslig bioplasthar fått in 13 miljoner euro i nytt kapital. 

Det nya kapitaltillskottet gör det möjligt för Lactips att förbättra sina industrifaciliteter och öka sin produktutvecklingLactips utvecklar och tillverkar förnybara, biologiskt nedbrytbara och vattenlösliga alternativ till flera industriella plastmaterial. 

Till följd av det nya kapitalet kommer företaget att kunna påskynda industrialliseringen av sina plastpellets och filmer för att erbjuda ett bredare urval av helt biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, hållbara förpackningsmaterial.

Lactips målsättning är att få ett genombrott inom förpackningssegmentet som lösning på dagens problem med mikroplast som hamnar i haven. Dessutom finns ambitionen att erövra vissa förpackningsmarknader inom livsmedels- och byggsektorn samt engångsförpackningar. 

Kapitalet kommer från Bpifrances SPI-fond, vilken förvaltas av den franska regeringen som en del av programmet Investments for the Future-programmet (PIA), och Diamond Edge Ventures (DEV), innovationsinvesteringsarmen för Mitsubishi Chemical Holdings Corporation (MCHC). 

Lactips representeras av IMCD Group i Norden och Frankrike.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078