23948sdkhjf

Bygger anläggning för framtida tillväxt

Franska Lactips, producent av förnybara biologiskt nedbrytbar och vattenlöslig miljövänlig plast, bygger en ny och större anläggning i franska Saint-Paul-en-JarezGier Dal. 

Anläggningen är planerad att stå färdig under 2021 och kommer att ha en kapacitet att producera 3000 ton granulat årligen. Idag har företaget kapacitet att producera 1500 årston. Målsättningen är att på sikt kunna producera 10 000 ton per år. 

I den nya fabriksanläggningen kommer Lactips att gradvis installera upp till sex produktionslinjer.

Sortimentet av den 100 procent nedbrytbara plasten, baserad på kasein, glycerol, vatten och växtbaserad olja, kommer att utvecklas för att möta plastmarknaden med behov av hållbara lösliga förpackningar för engångsbruk. Materialen som utvecklas överensstämmer med de specifika standarder vilka gäller för livsmedelsförpackningar. 

Materialen kan processas med en rad bearbetningstekniker, vid temperaturer mellan 80 till 130 grader Celcius. Det är 100 procent nedbrytbart och lämnar inga kvarvarande rester, 

Tillsammans med sitt administrativa kontor och försäljningskontor kommer FoU-team att dra nytta av ett laboratorium och ny utrustning, samt en dedikerad utvecklings- och testlinje.  

I Norden och Baltikum representeras Lactips av IMCD Norden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063