23948sdkhjf

Plast en motor i kampen mot Covid-19

Covid-19 har en enormt förstörande effekt inte bara på den europeiska ekonomin utan hela vår samhällsapparat. 

De sociala och ekonomiska konsekvenserna kräver omedelbara åtgärder och kommer att få konsekvenser på medellång och lång sikt.

Plastprodukter som skyddar är avgörande i kampen mot Covid-19 i Europa. Medicinsk utrustning och personlig skyddsutrustning tillverkas med all tillgänglig kapacitet för att skydda oss mot smitta, och många plastapplikationer ger viktiga bidrag till vårt samhälle och vår ekonomi i denna kris. 

Plast behövs såväl för att tillverka antibakteriellt vinylgolv på sjukhus till rengöringsutrustning och förpackningar för tvål, desinfektionsmedel samt förpackningar för att skydda vår mat. 

Speciellt plastförpackningar är oerhört viktiga för att säkerställa att våra leveranskedjor fungerar för livsmedel och andra viktiga varor som kunde ha brutits upp under denna kris.

ytterligare ansträngningar bygger företag, som inte tidigare varit involverade i tillverkning av personlig skyddsutrustning eller medicinsk utrustning, om sina produktionslinjer för att tillhandahålla dessa välbehövliga varor. 

Den plastbearbetande industrin bestående av 50.000 små och medelstora företag, liksom alla andra industrier, arbetar för närvarande med all sin styrka för att mildra effekterna av denna kris, utan mötstycke. 

Industrin och myndigheterna måste rikta sin fulla uppmärksamhet mot krishanteringen och skjuta till nögvändig verksamhet för att koncentrera sig på de europeiska medborgarnas hälsa och säkerhet under de kommande tolv månaderna och återuppbygga det behöver byggas upp igen efter krisen, skriver Alexandre Dangis, vd för branschorganisationen EuPC, European Plastics Converters, i ett pressmeddelande.

Källa: EuPC

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094