23948sdkhjf

Give away på K blev skarp skyddsprodukt

Den tyska plastmaskintillverkaren Arburg, schweiziska specialkemikaliegruppen Ems-Chemie och tyska säkerhetsglasögontillverkaren Uvex går samman om att tillverka skyddsglasögon för sjukhus och medicinsk personal i den rådande situationen.  

En läkare vid sjukhuset i tyska Rottweil kontaktade Arburg då han hört att plastmaskintillverkaren producerat glasögon vid K-mässa i fjol, vilka delades ut till mässbesökarna. 

Arburg kontaktade Ems och Uvex och beslut togs om att designa om solglasögonen till skyddsglasögon. Samtidigt skickades en ansökan in om att få glasögonen CE-märkta. 

Tillsammans bestämde sig de tre aktörerna för att ett initialt parti om 20 000 par glasögon skulle produceras vid Arburgs moderfabrik i Lossburg, Tyskland, för att så snabbt som möjligt avhjälpa den omedelbara bristen. 

Arburg har nu byggt upp en produktionscell med tillhörande robot i sitt utbildningscenter i Lossburg. Sedan vecka 15 massproduceras glasögonen i en förenklad formsprutningsprocess, där dessa när de lämnar maskinen är redo att användas. 

Materialet för den första omgången av glasögon, är transparent Grilamid TR (PA12), vilket tillhandahålls gratis av Ems-Chemie.  

Arburg hoppas att den första distributionen kommer att kunna ta fart i början av maj. Det är endast CE-märkningen man väntar på och den är troligtvis nära förestående, skriver Arburg i ett pressmeddelande. 

De första 20 000 paren har Arburg och Ems-Chemie valt att dela ut gratis via officiella kanaler till sjukhus, vårdhem och civila försvarsorganisationer i Tyskland och Schweiz. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093