23948sdkhjf

Uppförandekod antagen inför omstart

Den europeiska fordonsindustrin har antagit gemensam uppförandekod för en följsam omstart av fordonsproduktion i Europa. Bakom uppförandekoden står leverantörsorganisationen Clepa och bilindustriföreningen Acea. 

-Ett välkommet dokument som innebär att vi med gemensamma krafter kan få hjulen åter rullande på en av de allra viktigaste industrisektorerna inom hela EU, och inte minst i Sverige, säger Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppens, med anledning av uppförandekoden ”Automotive Industry Code of Business Conduct in view of Covid-19”. 

Uppförandekoden: https://fkg.se/wp-content/uploads/2020/04/Automotive-Industry-Code-of-Business-Conduct-COVID-19.pdf 

En återgång från den rådande pandemin kommer att ställa krav på koordination och delaktighet/öppenhet inom flera led i den komplicerade värdekedjan som fordonstillverkning utgörs av. Den nu antagna uppförandekodens punkter omfattar bland annat hälsa och arbetsmiljö, krav på kommunikation, avtalsmässiga tolkningar samt krav på koordination av omstarten. 

Clepa välkomnar uppförandekoden. 

– Även om hälsa och säkerhet har högsta prioritet i samhället, är en välkoordinerad och snabb omstart av automotivesektorn av yttersta vikt för att mildra effekterna av Covid-19-krisen för samhället. Den nu gemensamt antagna uppförandekoden kommer att göra verklig skillnad i denna process, säger Sigrid de Vries, generalsekreterare för Clepa. 

Av samma uppfattning är ACEA: 

– Den antagna uppförandekoden ger både tillverkare och leverantörer väsentlig vägledning om den metod som krävs för att övervinna Covid-19-krisen, säger Eric-Mark Huitema, vd för Acea. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094