23948sdkhjf

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

I enlighet med en förordning från den italienska presidenten för Ministerrådet (DPCM) utfärdat söndagen den 22 mars, kan italienska tillverkare av plast- och gummimaskiner - med hänvisning till Ateco-kod 28.96fortsätta sin aktivitet, eftersom den branschen tillhör en produktionskedja definierad som nödvändig.  

Läs också: Smart Manufacturing flyttas fram

Den italienska branschorganisationen Amaplast understryker att dessa fabriker måste följa protokollet (undertecknat den 24 mars av både regering och sociala partier) med en lista över alla åtgärder som hindrar och begränsar spridningen av infektionen inom och utanför arbetsplatserna, och att säkerheten och hälsan är prioriterade för de personer som är involverade i produktionscykeln 

Dock uppmanas företagen att begränsa sin produktionsaktivitet vid de verksamheter som inte, efter rådande omständigheter, verkligen är nödvändig. Som en följd av detta måste arbeten planeras om, baserat på verkliga behov.

Samtidigt beslutade Italiens regering att införa ett produktionsstopp för företag och fabriker som inte har samhällsbärande funktion med anledning av coronaviruset. Många företag och fabriker undantas från dekretet varvid de stora metallfacken utlyste strejk i norra Italien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156