23948sdkhjf

Idé-Pro ställer om produktionen till resursläge

Danska Idé-Pro har på rekordtid initierat produktion av visir för sjukvårdspersonal för skydd mot coronainfektion. 

Visiren ska användas vid sjukhusen i Region Midtjylland, vars ansvarig person kontaktade Idé-Pro och bad om hjälp den 18 mars. Redan den 23 mars var produktionen påbörjad vid fabriken i Skive. 

I dagsläget använder företaget ett par av verksamhetens maskiner. Maskinerna arbetar 24 timmar om dygnet för produktion av knappt 4000 visir dagligen.  

-Det är fantastiskt att kunna hjälpa, säger Per Henneberg Klausen, marknadschef på Idea-Pro. 

Läs också: Smart Manufacturing flyttas fram

-Om vi har möjlighet att hjälpa till med liknande projekt framöver kommer vi gärna att ställa upp. 

Den stora frågan är då hur länge produktionen ska fortgå. 

-Vi har förstått att det saknas mellan 100 000 och 150 000 visir, så vi måste fortsätta att producera tills vi når den siffran, och vem vet om bristen ökar. Åtminstone kommer vi att fortsätta så länge vi behöver det, säger Per Henneberg Klausen 

Omställningen har kostat både i arbetstimmar och verktygsutveckling, men det tar företaget med ro.  

-Det kostar naturligtvis något, men vi har beslutat att titta på ekonomin efteråt. En sådan här omställning är inte gratis, men just nu fokuserar vi allt på att få ut produkterna, säger Henneberg Klausen och fortsätter: 

-Det viktigaste för oss har varit att vi hade möjlighet att bistå och därför gjorde vi det när vi blev ombedda. Vi hoppas att kostnaderna ska täckas, men vi har ingen aning ännu. Men vi förväntar oss inte att det kommer att ge mer mat på bordet, säger han. 

Idé-Pro ligger i danska Skive och utvecklar prototyper för ett brett spektrum av branscher som möbel-, bilindustrin och energisektorn. 

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078