23948sdkhjf

Gratis 3d-handtag för minskad smittspridning

Materialise har tagit fram en dörröppnare som ska hjälpa till att minska smittspridningen av coronaviruset. Nu delar de med sig av CAD-filen till alla som själva vill skriva ut lösningen.

Den belgiska 3d-print- och ingenjörsbyrån Materialise delar med sig av en CAD-design av ett specialhandtag, i ett försök att minska spridningen av coronaviruset. Det gäller närmare bestämt en extra del som monteras på dörrhandtaget, så att dörren kan öppnas med armen istället för handen.

Dörröppnaren kan monteras utan att man behöver borra hål eller byta ut det befintliga dörrhandtaget. Den första designen är anpassad för cylinderformade handtag, men företaget planerar att ta fram fler mönster.

Idén kommer internt från Materialise i ett försök att på bästa sätt skydda den egna personalen och besökare till företaget mot viruset. Företaget valde dock att göra designfilen gratis och öppen för alla efter att de insett att dörröppnaren kan göra skillnad på flera företag.

 Genom att göra designen tillgänglig digitalt kan den med en additiv skrivare tillverka handtag över hela världen inom några timmar, säger Fried Vancraen, vd på Materialise.

Här kan du ladda ner filen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14