23948sdkhjf

Produktionsstopp för Volvo Cars och Scania

Som vi tidigare rapporterat stänger nu flera fordonsjättar sina produktioner runt om i Europa, och nu är det även dags för Volvo Cars och Scania.

Det är en hård tid för alla fordonsjättar. Volvo Lastvagnar har sedan tidigare meddelat nedstängning av fabriken i svenska Tuve. Nu gör Volvo Cars detsamma i belgiska Gent.

Dessutom stoppar Scania sina verksamheter vid merparten av sina europeiska produktionsenheter, från och med 25e mars. De medarbetare som direkt berörs av det planerade produktionsstoppet är anställda vid anläggningar i Sverige, Nederländerna och Frankrike.

Det är på grund av coronasmittan, och de följder som smittan fört med sig, som gör att fabrikerna behöver stänga. I Scanias fall är det komponentbristen och de stora störningar som uppstått i leverantörs- och logistikkedjan, som ställer till det.

För att säkerställa våra kunders samhällsviktiga transportarbete kommer våra serviceverkstäder och reservdelscenter dock att fortsätta sin verksamhet, säger Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson.

I Volvo Cars fall är det brist på personal som är orsaken till produktionsstoppet, uppger Karin Wik, presschef på Volvo Sverige, till SVT.

Hon berättar även att stängningen inte är tidsbunden. Scania däremot, beräknar att stoppet kommer vara minst två veckor.

Volvo Cars fabrik i Torslanda är fortfarande inte berörd av nedstängningarna, utan där är produktionen fortfarande igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22