23948sdkhjf

Jubilar med verksamhet på tre kontinenter

–Man känner sig väldigt stolt över att jobba på ett företag som under 40 år har utvecklat, producerat och levererat återvunna plastkompound, säger Fredrik Holst, produktchef på Rondo Plast. 

Ystadbaserade Rondo Plast AB grundades 1980 och har sedan dess i nära samarbete med moderbolaget Polykemi, arbetat med kompoundering av återvunnen plastråvara. 

Inledningsvis användes den återvunna plastråvaran främst för tillverkning av produkter som klädhängare, blomkrukor och dräneringsrör. Men med åren har Rondo Plast utvecklats till att bli en global aktör av högkvalitativa återvunna material. Sedan drygt tio år tillbaka har företaget varit involverat i ett stort antal projekt där det producerat material till avancerade miljöer inom bland annat bilindustrin.  

-För oss har det alltid varit av yttersta vikt att vi har kontroll över den inkommande källan. Råvaran klassificeras i vårt eget laboratorium för att sedan sättas samman i lämplig receptur. Detta för att så långt som möjligt möta de olika mekaniska och estetiska utmaningar som väntar, säger Fredrik Holst. 

I takt med att företaget har vuxit har det vid sidan av enheten i skånska Ystad även etablerat sig med en produktionsenhet i USA och en annan i Kina. Ytterligare en enhet kommer inom den närmaste framtiden att etableras i Europa.   

Rondo Plast och moderbolaget Polykemi (som uteslutande kompounderar jungfrulig plastråvara) har idag ett 25-tal kompounderingsenheter i Ystad. Den årliga produktionskapaciteten för de båda aktörerna är mer än 70 000 ton materialråvara. Koncernen producerar runt 20 000 ton kompound baserat på återvunnen råvara årligen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08