23948sdkhjf

Öppnar center för robotteknik i Västerås

ABB har öppnat ett Robotics Experience Center med över 25 robotar i syfte att inspirera svenska industriföretag samt för att kunna hjälpa företag att utveckla nya teknologier inom robotautomation.

Det här är en samlingsplats för samarbete och det senaste inom robotteknik, där kompetens och erfarenhet kan delas och upplevas.

På Robotics Experience Center kan ABB:s kunder och partners lära sig mer om ABB:s robotverksamhet samt få inspiration kring den senaste utvecklingen inom robotautomation, testa nya idéer och utveckla nya robotlösningar.

Utbildningsverksamheten ABB University erbjuder också kurser i robotteknik på plats i Robotics Experience Center.

Det 1 000 kvadratmeter stora demo-, test- och utbildningscentret ligger i ABB Robotics huvudkontor på Finnslätten i Västerås och består av fler än 25 industrirobotar, inklusive de senaste medlemmarna i YuMi-familjen.

Det går att testa programmering, maskinbetjäning och ABB:s kollaborativa lösningar samt att utbilda sig brett, i allt från programmering till robotoperatör.

Kunder och andra besökare kan också få uppleva tillverkningsmiljöer i en virtuell verklighet i RobotStudio för att förstå hur VR och digitala tvillingar kan vara till hjälp vid bland annat virtuell drifttagning.

– Vårt nya Robotics Experience Center har byggts för att dela ABB:s kunnande, teknologi och erfarenhet inom robotautomation med våra kunder, universitet och högskolor, ingenjörer och produktionsexperter från olika industrier runt om i landet. Vi vill tillsammans med dem utveckla innovativa lösningar för ett konkurrenskraftigt Sverige, säger Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125