23948sdkhjf

Damvig uppköpt av Prototal

-Det här är för oss ett riktigt stort och betydelsefullt förvärv, vilket gör oss till Skandinaviens i särklass största aktör inom 3d-printing i polymera material och är ett första steg inför en kommande etablering på den Centraleuropeiska marknaden, säger Henrik Lundell, vd för Prototal till Plastforum. 

Prototal Industries har å den 7 januari 2020 förvärvat 100 procent av aktierna i Damvig A/S i danska Taastrup. Företagets tidigare ägare, Jesper Damvig och systern Susanne kommer att kvarstå i verksamheten.  

-Damvig kommer att fortsätta verka på den danska marknaden med inslag av den portfölj som våra svenska verksamheter erbjuder, säger Henrik Lundell.  

Damvig A/S som omsätter cirka 42 MSEK och har 15 anställda, har en ledande ställning i Danmark och har genom sin expertis kontinuerligt funnit nya applikationsområden och tekniska lösning för additiv tillverkning. Bolaget har tretton maskiner fördelade på sex SLS-, fem SLS-, 1 FDM- och 1 Stratasys-maskin.  

Prototal har sedan tidigare 15 maskiner i Ystad och sex maskiner i Jönköping. Totalt inom koncernen finns närmare 43 stycken 3d-printrar. 

-De tidigare ägarna till Damvig ser fram emot att bli en del av Prototalfamiljen, vilken ägs av investmentbolaget Nalka vilken i sin tur ingår i Ikea-strukturen. Tillsammans ska vi skapa förutsättningar för kunder att känna en trygghet i att använda additiv tillverkning som produktionsteknik även i större volymer, säger Lundell. 

Den bredd som Prototal nu får efter det senaste förvärvet kommer enligt Henrik Lundell att skapa en trygghet för kund att välja additiv tillverkning som produktionsmetod. Den storlek koncernen nu besitter medger backup-möjligheter och en stor bredd, vilket bådar gott inför framtiden, menar han. 

Prototal Industries omsätter cirka 400 MSEK och har 190 anställda på 6 orter varav huvudfabriken i Jönköping har 100 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast och var bland annat pionjären i Sverige inom 3d-printing. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078