23948sdkhjf

Målsnöret allt närmare för Braskems nya PP-fabrik

Braskem är bara några månader borta från färdigställandet av en omfattande expansion av sin polypropenfabrik i Nordamerika.

När anläggningen står klar kommer Braskem att få en utökad årlig kapacitet med mer än 500 000 ton polypropen i La Porte, Texas. Produktionen förväntas kunna ta fart under andra kvartalet 2020, säger Nordamerikas vd Mark Nikolich till nätsajten rpn.com 

Nikolich uppskattar att entreprenörerna på plats ska vara klara med det mekaniska slutförandet i slutet av januari. Byggnationen går enligt plan och budgeten håller.  

Braskems primära målsättning med den nya produktionslinjen för PP, är att förse den amerikanska marknaden med råvara, men kapacitet kommer att även att finns för den brasilianska och europeiska marknaden.  

Att Braskem valt att förlägga fabriken i USA har flera förklaringar, säger Mark Nikolich. Dels så har det strukturellt sett rått brist på PP i USA. Nordamerikanska kompounderare har velat växa men inte kunnat eftersom marknaden varit begränsad. En annan anledning till att man valde La Porte i Texas är närvaron av billig skiffergas och råolja, vilket också är en fördel, säger han till nätsajtens reporter.  

Före årsskiftet slutför dock Braskem en annan jämförelsevis betydligt blygsammare investering. Företagets etanprojekt, vilket kommer att åtföljas av ett större projekt som kommer att initieras under de kommande 24 månaderna, berättar Mark Nikolich. Efter dessa 24 månader kommer polyetenproduktion på den berörda sajten då att öka med minst 100 000 ton kilo, då investeringarna handlar om att bygga bort en rad flaskhalsar. 

Källa: Rubber & Plastics News

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093