23948sdkhjf

Investerar i bredare och mer flexibel extruder

Förpackningsföretaget Scanfill AB har investerat i en ny folieextruder vilken ger företaget än större möjligheter till att producera effektivt och återvinningsbart material.

– Med den nya linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen, säger Oscar Hugoson, vice vd för Scanfill AB. 

Läs också: Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

Ystadbaserade Scanfill, dotterbolag till Polykemi AB, tillverkar förpackningsmaterial baserat på förnyelsebara råvaror. 

Under hösten 2019 har företaget installerat ytterligare en folieextruder vilken kan producera ett större utbud av material och som uppges vara effektivare än sina föregångare.

– Nu kan vi producera upp till sju skikt med fem extrudrar anpassade efter kundens specifika önskemål. Den nya tekniken gör att vi kan möta de allt hårdare kraven som marknaden ställer på förpackningsindustrin, säger Pontus Björklund, teknisk chef på Scanfill AB.

Björklund tillägger att den nya linjen ger företaget kapacitet att producera barriär-material som är återvinningsbart och med anpassade förseglingsegenskaper.

Läs också: Polykemi växer med nytt fabriksskepp i Kina

-Det gör att vi kan anpassa folien ännu mer specifikt efter kundens krav och minimera resurserna som krävs.

Det faktum att maskinen både är flexibel och är bredare, öppnar upp möjligheter att jobba med nya branscher som exempelvis elektronik och bygg.

– Med linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen, säger företagets vice vd, Oscar Hugoson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078