23948sdkhjf

Flyttar bolaget efter genomfört slutförvärv

Prototal Industries AB har förvärvat resterande 50 procent av norska Prototal AS av tidigare ägaren Minoko AS. Nu inleds en satsning på bolaget i form av utökad fabriksyta, fler maskiner och ny personal. 

-Vi är oerhört nöjda med att kunna slutföra den här affären, som vi tror kommer agera som en språngbräda för vidare satsningar i den för oss så viktiga Norgemarknaden, säger Henrik Lundell, vd för Prototal Industries AB. 

-Vi planerar att öka såväl vår säljande som producerande förmåga i Norge. Vi kommer att utöka vår maskinpark i Levanger med maskiner för additiv tillverkning samt för vakuumgjutna produkter, säger Henrik Lundell till Plastforum. 

Han säger att Prototal AS hittills endast arbetat med vakuumgjutning och därtill i en väldigt begränsad omfattning. Redan nu har Prototal därför flyttat över en SLA- och SLS-maskin till det norska bolaget. 

-I takt med att vi ökar vår säljande insats så kommer vi att se över om behov finns för ytterligare maskiner vid den norska enheten, säger Lundell.  

Idag har företaget en säljare i Norge. I närtid kommer man att anställa ytterligare en säljresurs. Med tiden finns även planer på att anställa några projektledande innesäljare.  

För att göra plats för framtida tillväxt på den norska marknaden flyttar företaget i början av januari till nya och mer ändamålsriktiga produktionslokaler. Dessa är dubbelt så stora lokaler som idag. De nya lokalerna ligger även dem i Levanger. 

Hågen Lynum, lokal vd för Prototal AS kommer att kvarstå som chef för Prototal AS, för den norska marknaden.  

Prototal Industries AB förvärvade 50 procent av den norska verksamhet i slutet av 2009.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078